Menu

Pohárszék

Választékunk

Kávéink

Pohárszék

Kávék

Egyrészt

… ha feketén kínáljuk, az olasz Armila100 % arabica kávé kerül a csészébe. A legjobb minőségű kávék a forró éghajlati övezetben, a Ráktérítő és a Baktérítő között nőnek, ahol a termesztéshez a legideálisabbak a viszonyok – éghajlat, tengerszint feletti magasság, csapadék és páratartalom.

Innen válogatták össze az Armilla 4 különleges összetevőjét:

  • Guatemala-„mosott”direct trade coffee – Cooperativa Espanza del Basque
  • Brazília: „természetes” brazíliai Santos – san Rafael Cerrado
  • Kenya „mosott” Kenya AA Top Dormans
  • Malawi: „mosott” Malawi – Pamwamb AA

Ezeknek a kávészemeknek a tökéletes kombinációja egy alacsony és pozitív savtartalmú kávét eredményez, amelyet erősen barackos, almás, mogyorós, erdei gyümölcsös illatvilág jellemez. Ízre étcsokoládé és karamell.

beans

Másrészt

… beleszerettünk a speciality kávék világába és találkoztunk egy nagyon magas minőséget képviselő szakemberrel- Nezvál Mátéval, a 42 Coffee tulajdonosával, akitől egy különleges, karakteres, gyümölcsös kávékülönlegességet tudunk biztosítani a csészékben. Saját kávépörkölője jelenleg a legmagasabb színvonalú hazánkban.

Tejjel készült Honduras 50%, Guatemala 20% és Ethiopia 30% blendünkben a tej édessége ellensúlyozza a kávé savasságát és egy nagyon gazdag íz világú kulináris élményt kapunk.

Fontos a tej szerepe: ezt a tökéletes alapanyagot nem csaphatjuk agyon. A tej nagyon jó minőségben, magas zsírtartalommal pasztörizálva érkezik napi rendszerességgel Máriahalomról a Hétforrás Birtokról.

Hogy mi is a specility coffee?

A titok nem csak a világos pörkölésben rejlik. Nagyon fontos a kávészemek magas minősége, a kávé útja követhető és folyamatos visszajelzés érkezik a termelőnek a minőségről, illetve a magasabb minőségért közvetlenül a tőzsde kihagyásával fizetnek.

Világos pörköléssel bemutatható a termőterület világa, a fajtakávék jellegzetes karaktere. Pörkölés után egy hétig pihen, így a pörkölés követően keletkező gázok eltávoznak belőle. Ezt követő három hétben használjuk fel, kihozva belőle a legtöbbet.

Áraink

Kávéink laktózmentes tejjel rizs-, mandula vagy szójatejjel is kérhetőek!
POHÁRSZÉK BLEND kapható 250 gr kiszerelésben.