Édes élet: Banános palacsinta cukor nélkül

Édes élet: Banános palacsinta cukor nélkül

Ha reggelente édességre vágysz, de nem akarsz cukorban tocsogó péksütikkel indítani, a banános palacsinta a te recepted. Ez az egészséges és gyors reggeli olyan, mintha desszertet ennél, csak épp úgy, hogy a tested is hálás lesz érte. A banán természetes édessége, a tojás fehérjéi vagy a zabpehely lassú felszívódású szénhidrátjai mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a reggeli ne csak finom, de tápláló is legyen.

És a legjobb? Sem hozzáadott cukrot, sem fehér lisztet nem tartalmaz, mégis puha, szaftos és tökéletesen kombinálható bármilyen feltéttel – gyümölcsökkel, joghurttal, magvajakkal. A gyerekek imádni fogják, de a felnőtteknek is igazi boldogság egy ilyen reggelivel kezdeni a napot.

Kinek ajánljuk a cukormentes palacsintát?

Ez a reggeli tökéletes választás mindenkinek, aki csökkentené a finomított cukor bevitelét, de nem akar lemondani az édes ízekről. Ideális cukorbetegeknek (banánérettségtől függően), diétázóknak, sportolóknak, vagy egyszerűen azoknak, akik egy kicsit egészségesebben élnének, de a kényeztetésről sem akarnak lemondani.

Recept – Banános palacsinta kétféleképpen

1. Kétösszetevős gyors palacsinta (1 adag):

  • 1 érett banán
  • 2 tojás

A banánt villával pépesre törjük, majd simára keverjük a tojásokkal. Egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, kis méretű palacsintákat sütünk belőle – oldalanként kb. 1-2 perc alatt. Óvatosan fordítsuk, mert törékenyebb, mint a klasszikus változat.

2. Zabos, laktatóbb verzió:

  • 1 érett banán
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 1 csipet fahéj (opcionális)

A banánt villával összetörjük, hozzákeverjük a tojást, zabpelyhet és fahéjat. Hagyjuk pár percet állni, hogy a zab megszívja magát, majd kis adagokban süssük ki a tésztát.

Tálalási tipp: Görög joghurt, friss bogyós gyümölcsök, mogyoróvaj, egy csipet fahéj vagy egy kis reszelt étcsokoládé – attól függően, mennyire akarjuk reggelinek vagy desszertnek érezni.