Ázsiai pirított zöldségek

Vegetáriánusként is számtalan módon lehet variálni az étrendünket. Gergely Noémi, dietetikus állította össze ezt az egészséges receptet.

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 közepes darab sárgarépa
  • 10 dkg brokkoli (lehet mirelit is)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • kínai fűszerkeverék
  • 50 ml növényi tejszín
  • szójaszósz
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • víz

A zöldségeket megmossuk, a hagymát megpucoljuk.

A répát nagyon vékonyra karikázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük és felezzük vagy harmadoljuk, a paprikát, a hagymát felkockázzuk.

Egy serpenyőbe 2-3 evőkanálnyi olíva olajat öntünk, elkezdjük forrósítani, fél perc után pedig beleöntjük a zöldségeket. 3 percig nagy lángon folyamatosan kavargatva pirítjuk, hozzáadjuk a sót és a fűszerkeveréket.

Fedővel letakarjuk a serpenyőt és kis lángon pirítjuk 2 percig.

Ezután hozzáadjuk a tejszínt, és további 5 percig kis lángon, letakarva pirítjuk. 

Amikor megpuhultak a zöldségek lehűzzük és hozzáadjuk a szójaszószt.

A recept egy vegetáriánus mintaétrend része, mely súlymegtartáshoz vagy súlycsökkentéshez ajánlott. 

Ha további információkra, segítségre van szükséged a személyre szabott, egészséges életmóddal kapcsolatban — olvass tovább a blogon!