Ceviche – alaprecept

A ceviche egy könnyű, frissítő, latin-amerikai étel, amely tökéletes választás egy nyári ebédhez vagy vacsorához. Ez az alaprecept bemutatja, hogyan készítheted el otthon ezt a különleges fogást, amely citromlében pácolt nyers halból és friss zöldségekből áll.

Hozzávalók (4–6 adag)

  • 30 dkg harcsafilé, falatnyi darabokra kockázva
  • 2 lilahagyma, vékonyra szeletelve, hideg vízbe áztatva
  • 1 szárzeller, apróra kockázva
  • fél piros kaliforniai paprika, apróra kockázva
  • 6 citrom leve
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 chilipaprika, kimagozva, finomra aprítva
  • só, bors

Elkészítés

Hal előkészítése

A harcsafilét falatnyi darabokra vágjuk és félretesszük. Fontos, hogy a hal friss legyen, mivel nyersen kerül az ételbe.

Zöldségek előkészítése

A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk és hideg vízbe áztatjuk, hogy enyhítsük az erőteljes ízét. A szárzellert és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk.

Citromlé

A citromokat kifacsarjuk, és a levet egy nagy tálba öntjük. A citromlé savassága kezdi el „főzni” a halat, ezért fontos, hogy elég legyen belőle.

Összeállítás

Közvetlenül tálalás előtt összekeverjük a halat a zöldségekkel, a reszelt fokhagymával, a finomra aprított chilipaprikával, sóval és borssal. Hagyjuk állni öt percig, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalás

A ceviche-t mély tálkákban tálaljuk, a citromos lével együtt. Avokádókrémmel és édesburgonya chips-szel díszíthetjük, hogy még különlegesebb legyen az étel.

A ceviche friss, üde ízvilága remekül illik a nyári meleg napokhoz, de egész évben kiváló választás, ha valami könnyű és egészséges fogásra vágysz.