A matcha latte az egyik legnépszerűbb italkülönlegesség napjainkban, ami a japán teaceremóniák évszázados hagyományait hozza el hozzánk. Ez a finoman porított zöld tea, amely a matcha, nemcsak különleges ízével, hanem élénkítő, antioxidánsokban gazdag hatásával is lenyűgöző. Ha szeretnéd az otthonodba varázsolni a japán hangulatot, és egy egészséges, krémes italt kortyolgatni, ez a matcha latte recept tökéletes választás.
Miért érdemes matchát fogyasztani?
A matcha tea az egész tealevél őrölt pora, így minden hatóanyagát megőrzi, többek között nagy mennyiségű antioxidánst, vitaminokat és aminosavakat. Segít a koncentrációban, javítja az anyagcserét, és fokozatos energialöketet ad, ami nem jár a kávé koffeinugrásához társuló idegességgel. Ráadásul egy kellemes, nyugtató élményt is nyújt, ami miatt kedvelt a meditációban és relaxációban.
Ez az ital neked való, ha szereted a különleges, egészséges kortyokat
Ha nyitott vagy az egzotikus ízekre, de nem akarsz bonyolult receptekkel bajlódni, vagy ha egészségtudatos életmódot követsz, a matcha latte ideális választás. Reggelire vagy délutáni feltöltődéshez egyaránt ajánlott, és akkor is, ha egy kávés alternatívát keresel, ami nem terheli meg a szervezeted.
Matcha latte recept – így készítsd el otthon
Hozzávalók:
– 1 teáskanál matcha por
– 1 evőkanál forró (de nem forrásban lévő) víz
– 250 ml tej vagy növényi alternatíva (mandula-, zab-, kókusztej)
– Ízlés szerint édesítő (méz, agavé, juharszirup)
Elkészítés:
Egy kis tálkában keverd össze a matcha port és a forró vizet egy habverő vagy bambusz matcha seprű segítségével, amíg habos, sima pasztát nem kapsz. Ezután melegítsd fel a tejet, majd habosítsd fel, ha van habverőd, vagy csak keverd simára. Öntsd a matcha pasztát a pohárba, majd lassan add hozzá a tejet. Ízesítsd édesítővel ízlés szerint, és már fogyaszthatod is!
A matcha latte nemcsak egy ital, hanem egy kis japán élmény minden kortyban – próbáld ki, és engedd, hogy a zöld tea nyugalma és energiája átjárja a napodat!
Kiemelt kép: Unsplash