Nincs gyúrás, nincs sodrás – csak egy gyors keverés, egy kis idénygyümölcs és már mehet is a sütőbe!
Van az úgy, hogy ránk tör az édes utáni vágy, de se kedvünk, se időnk nincs gyúrni, keleszteni vagy tésztát hajtogatni. Ilyenkor jönnek jól azok a receptek, amik egyszerűek, mégis tökéletesek: egy tál, egy kanál, pár alapanyag és egy marék gyümölcs – és mire felteszed a teát, már sül is a süti. Ráadásul nem kell hozzá semmilyen extra tudás vagy felszerelés.
Ez a kevert süti olyan, mint egy puha ölelés: hétköznap este, hétvégi reggeli, vagy vendégváró desszert is lehet belőle. Variálható meggyel, szilvával, körtével, almával – épp, ami otthon van.
Tökéletes mindenkinek, aki egyszerűen jót szeretne
Ez a recept ideális kezdőknek, rohanós napokon sütögetőknek, vagy épp azoknak, akik szeretik az egyszerű, de megbízható alaprecepteket. A szezonális gyümölcsökkel minden alkalommal új ízeket kapunk, miközben maga az elkészítés mindig ugyanúgy pofonegyszerű marad. A kevert tészta ráadásul meglepően jól viseli a különböző liszteket is – kipróbálhatod részben teljes kiőrlésű vagy zabliszttel is.
A recept – gyümölcsös kevert süti gyorsan
Hozzávalók:
– 2 tojás
– 120 g cukor (vagy eritrit/nyírfacukor)
– 100 ml olaj
– 120 ml tej vagy növényi ital
– 180 g liszt
– 1 csomag sütőpor
– 1 teáskanál vanília
– 1 csipet só
– 1 nagy bögre idénygyümölcs (pl. meggy, alma, körte, szilva, ribizli)
Elkészítés:
Egy tálban keverd habosra a tojást a cukorral, majd add hozzá az olajat, a tejet és a vaníliát. Ezután keverd bele a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd lazán forgasd bele a megtisztított, apróra vágott gyümölcsöt.
Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe (kb. 20×30 cm-es), és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd 30–35 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és a beleszúrt tűre nem ragad tészta. Tálaláskor megszórhatod porcukorral, de magában is tökéletes!
Tipp:
Ha marad belőle, másnap reggelire is kiváló egy csésze kávé vagy tea mellé – ha marad…